Barokkoncert i basilikaen

Velkommen til et nyt år og til nye koncerter på Exillion.

Årets første indendørs koncert bliver den længe ventede barokkoncert med dirigent og violinist Morten Ryelund og organist og cembalist Lars Colding Wolf, begge med en lang professionel karriere bag sig. To af duoens yndlingskomponister er Johann Sebastian Bach og Arcangelo Corelli, så på programmet vil der være sonater for violin og cembalo af begge disse mestre. Derudover vil koncerten byde på flere “barokhits” af bl.a. Vivaldi og Händel. Undervejs vil de to herrer berette om musikken, og forsøge at formidle den på en uformel og nærværende måde. Glæd jer til en koncert præget af intimitet og virtuositet i samme åndedrag.

Koncerten afholdes i Exillions stemningsfyldte Basilika med plads til kun 50 gæster, og erfaringen viser at de hurtigt bliver udsolgt.

Der afholdes to koncerter torsdag den 16. marts 2023 kl. 16.30 og kl. 19.30. Begge koncerter vil være af 75 minutters varighed uden pause.

Det vil være muligt at købe drikkevarer før koncerten – og det er tilladt at nyde dem under koncerten. Havelågen åbnes en halv time inden koncerten så der er mulighed for at se haven i sin tidlige forårsdragt.

Barokkoncert - Eftermiddag

Torsdag den 16. marts kl. 16.30

Barokkoncert - Aften

Torsdag den 16. marts kl. 19.30

Morten Ryelund er dirigent, violinist, formidler, underviser og sangskriver. Han har arbejdet professionelt med musik og musikere i 25 år og har derudover fungeret som kunstnerisk leder, mentor og inspirator i utallige sammenhænge. Morten bevæger sig ubesværet i hele spektret fra det elitære til det folkelige. En koncert med Morten Ryelund er altid præget af højt musikalsk niveau, en sjælden grad af nærvær og en ligefrem og hjertelig kommunikation med publikum.

Lars Colding Wolf er organist og cembalist. Han er én af landets førende cembalister og specialister indenfor barokmusik og har både som solist, kammermusiker og ensembleleder spillet et utal af koncerter og indspillet cd-er med musik af bl.a. J. S. Bach.

Lars og Morten har mødt hinanden i flere forskellige musikalske sammenhænge over årene. De spillede sammen som duo for første gang i efteråret 2020 ved en koncert med FøniX-ensemblet i Holbæk. Samarbejdet var så vellykket, at de har besluttet sig for at dyrke det noget mere.

Sommerkoncerter i haven

De sidste to somre har vi holdt en række koncerter i haven. Vi har både hørt klassisk musik, opera, musical, jazz og popballader. Alle har været fuldstændig vidunderlige koncerter, og musikerne og sangerne har været eminente. Vi har været helt utrolig heldige med vejret og ikke haft en dråbe regn.

Vi takker alle sommerens mange glade gæster for jeres besøg, og glæder os til byde jer velkommen igen i sommeren 2023.

Følg med på vores Facebookside eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden. Abonnenter af nyhedsbrevet får som de første mulighed for at købe billetter til vores koncerter.

Stemningsbilleder fra koncerterne i 2022

Bobo Moreno & Lars DK åbnede igen i år vores sommerkoncerter med en forrygende stemningsfuld aften.

Pragtfuld jazzaften med skønne Nina Stark og hendes kvartet.

Tanja Zapolski og Philippe Benjamin Skow spillede en ubeskrivelig smuk og meget bevægende koncert: Music from the heart.  

Opera i verdensklasse med den uovertrufne koloratursopran Louise Fribo smukt akkompagneret af pianist Christian Berg.

Helt igennem fortryllende koncert med verdens dygtigste blokfløjtespiller Michala Petri og Lars Hanibal på guitar.

Et brag af en musicalkoncert med Louise Fribo, Flemming Enevold og Christian Berg, hvor anden del var lutter Phantom of the Opera.

Sommerkoncerterne blev afsluttet med en smuk og meget rørende klassisk koncert: Fra barok til Brasilien. Spillet af en sublim trio bestående af Allan Sjølin, Joel Gonzales og Morten Ryelund.

Stemningsbilleder fra koncerterne i 2021

Bobo Moreno & Lars DK åbnede rækken af sommerkoncerter med en helt igennem magisk aften.

Operakoncert med den vidunderlige sopran Louise Fribo, smukt akkompagneret af pianist Christian Berg.

From Bach to Brazil – pragtfuld og meget nærværende klassisk koncert med Morten Ryelund, Allan Sjølin, og Joel Gonzalez.

Erann DD & Jacob Gurevitsch sang og spillede et brag af en koncert.

Crooner koncert med den varme og underholdende Flemming Enevold.

Pragtfuld musical koncert med fantastiske Louise Fribo og multi talentet Christian Berg.

Sommerens sidste koncert var endnu en magisk operakoncert i bedste “Verona stil” med den vidunderlige sopran Louise Fribo, smukt akkompagneret af pianist Christian Berg.

Cellokoncert i Basilikaen

Toke Møldrup

I november 2021 holdt vi vores første indendørs koncert i Basilikaen, hvor den mange gange prisvindende solocellist Toke Møldrup udfoldede sig i et betagende program, der spændte fra improvisationer over traditionelle danske sange og folkemusik fra Fanø til musik af Bach, Saint-Saëns og Per Nørgård.

Det er bestemt ikke det sidste vi har hørt til Toke Møldrup her på matriklen…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.