Klassisk koncert i basilikaen

Vi indbyder til en koncert af en hel sjælden karakter – klassisk koncert med to af Danmarks internationale virtuoser. Blokføjtespilleren Michala Petri og koloratursopranen Louise Fribo.

Koncerten afholdes i Exillions stemningsfyldte Basilika med plads til kun 50 gæster. Det bliver en intim koncert med musik fra renæssancen samt musik af Bach, Händel og Mozart. Publikum vil glædes over de flyvende koloraturer fra fløjte og stemme og de enkle arier vil stå krystalklart i Basilikaens særegne akustik. Glæd jer til en koncert præget af intimitet og virtuositet i samme åndedrag.

Der afholdes to koncerter torsdag d. 8. december 2022 kl 17.00 og kl 20.00. Begge koncerter vil være af 75 minutters varighed uden pause.

Det vil være muligt at købe drikkevarer før koncerten – og det er tilladt at nyde dem under koncerten. Havelågen åbnes en halv time inden koncerten så der er mulighed for at se haven i sin vinterdragt.

Efter hver koncert vil det være muligt at møde kunstnerne.

Eftermiddag

Torsdag den 8. december kl 17.00 – 18.15

Aften

Torsdag den 8. december kl 20.00 – 21.15

Michala Petri har gennem næsten 50 år sat sit præg på den danske musikscene og ikke mindst udvidet repertoiret for blokfløjten. Petri har til stadighed udviklet instrumentets rækkevidde, og i dag er blokfløjten ikke længere forbeholdt barokmusik, men ses hos Petri brugt i både klassiske og moderne kompositioner, de Danske Sange og i populærmusikken – ja, selv kinesisk musik har blokfløjtevirtuosen kastet sig over.

Siden sin debut som 11-årig i Tivolis Koncertsal har Petri rejst kloden rundt med sit instrument og spillet talrige koncerter såvel som indspillet et væld af albums. Michala Petri regnes i dag for verdens førende blokfløjtespiller, og hun har gennem tiden samarbejdet med nogle af musikkens helt store navne. Mere end 150 værker er skrevet specielt til hende, og hun har modtaget et væld af anerkendelser og priser, bl.a. den prestigefyldte Sonnings Musikpris. Derudover er hun af Dronning Margrethe udnævnt til Ridder af 1. grad.

Louise Fribo – Danmarks internationale sanglærke – har taget en særlig rejse fra først, at begynde som professionel danser i musicalen CATS i Londons West End og Hamborg, derefter ride på en bølge som en af Danmarks førende musicalstjerner, for til sidst, at uddanne sig til operasanger på Det Kgl Teaters Opera Akademi.

Louise har sunget nogle af operafagets sværeste koloraturroller på operahusene i bl.a Wien, Berlin, Lyon, Düsseldorf, Hamborg, Salzburg Festivalen samt på operaen i København, hvor hun blev belønnet med en Reumert for hendes rolle som den mekaniske dukke Olympia i Hoffmanns Eventyr. Hun har været på verdensturné med hollywoodstjernen John Malkovich, Danmarksturné med vores egen Bent Fabricius-Bjerre, udgivet 7 albums og er modtager af Marguerite Vibys Hæderslegat, Ebbe Rodes Hæderslegat samt Salzburg Festivalens Generation con Brio pris.

Fun Fact: Petri og Fribo har begge debuteret som 11-årige i Tivolis koncertsal. (Dog ikke samtidig!)

Sommerkoncerter i haven

De sidste to somre har vi holdt en række koncerter i haven. Vi har både hørt klassisk musik, opera, musical, jazz og popballader. Alle har været fuldstændig vidunderlige koncerter, og musikerne og sangerne har været eminente. Vi har været helt utrolig heldige med vejret og ikke haft en dråbe regn.

Vi takker alle sommerens mange glade gæster for jeres besøg, og glæder os til byde jer velkommen igen i sommeren 2023.

Følg med på vores Facebookside eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden. Abonnenter af nyhedsbrevet får som de første mulighed for at købe billetter til vores koncerter.

Stemningsbilleder fra koncerterne i 2022

Bobo Moreno & Lars DK åbnede igen i år vores sommerkoncerter med en forrygende stemningsfuld aften.

Pragtfuld jazzaften med skønne Nina Stark og hendes kvartet.

Tanja Zapolski og Philippe Benjamin Skow spillede en ubeskrivelig smuk og meget bevægende koncert: Music from the heart.  

Opera i verdensklasse med den uovertrufne koloratursopran Louise Fribo smukt akkompagneret af pianist Christian Berg.

Helt igennem fortryllende koncert med verdens dygtigste blokfløjtespiller Michala Petri og Lars Hanibal.

Et brag af en musicalkoncert med Louise Fribo, Flemming Enevold og Christian Berg, hvor anden del var lutter Phantom of the Opera.

Sommerkoncerterne blev afsluttet med en smuk og meget rørende klassisk koncert: Fra barok til Brasilien. Spillet af en sublim trio bestående af Allan Sjølin, Joel Gonzales og Morten Ryelund.

Stemningsbilleder fra koncerterne i 2021

Bobo Moreno & Lars DK åbnede rækken af sommerkoncerter med en helt igennem magisk aften.

Operakoncert med den vidunderlige sopran Louise Fribo, smukt akkompagneret af pianist Christian Berg.

From Bach to Brazil – pragtfuld og meget nærværende klassisk koncert med Morten Ryelund, Allan Sjølin, og Joel Gonzalez.

Erann DD & Jacob Gurevitsch sang og spillede et brag af en koncert.

Crooner koncert med den varme og underholdende Flemming Enevold.

Pragtfuld musical koncert med fantastiske Louise Fribo og multi talentet Christian Berg.

Sommerens sidste koncert var endnu en magisk operakoncert i bedste “Verona stil” med den vidunderlige sopran Louise Fribo, smukt akkompagneret af pianist Christian Berg.

Cellokoncert i Basilikaen

Toke Møldrup

I november 2021 holdt vi vores første indendørs koncert i Basilikaen, hvor den mange gange prisvindende solocellist Toke Møldrup udfoldede sig i et betagende program, der spændte fra improvisationer over traditionelle danske sange og folkemusik fra Fanø til musik af Bach, Saint-Saëns og Per Nørgård.

Det er bestemt ikke det sidste vi har hørt til Toke Møldrup her på matriklen…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.