Sommerkoncerter i haven

Igen i år inviterer vi sommeren igennem på en række eksklusive koncerter i haven. Vi byder på flere vidunderlige klassiske koncerter med nogle af Danmarks mest anerkendte musikere. Derudover skal vi også høre opera, jazz, pop/soul og en musicalkoncert.

Lågen åbnes en time inden koncerten så der er god tid til at se haven og nyde en drink i baren.

Læs mere om koncerterne og find billetter herunder. 

Følg med på vores Facebookside eller tilmeld dig vores nyhedsbrev nederst på siden. Abonnenter af nyhedsbrevet får som de første mulighed for at købe billetter.

I tilfælde af voldsom regn udskydes koncerten eller billetterne refunderes.

Musical koncert

Fredag den 5. august kl. 20.00

Musicalkoncert med uddrag af den skønne musik fra Phantom of the Opera og flere andre af Lloyd Webbers perler.

Louise Fribo
Flemming Enevold

Læs mere her...

Oplev en musicalkoncert med uddrag af den skønne musik fra Phantom of the Opera” når Louise Fribo og Flemming Enevold tager jer med ned i phantomets dyb.

CphCulture gav Louise Fribo prisen for Årets Sanger for hendes one-woman show ”Tell me on a Sunday” på det Ny Teater, samt koncertrækken ”I love Musicals” hvor hun optrådte med Flemming Enevold. I den forbindelse skrev de:

Den danske musical-konge Flemming Enevold fører an med den drevne entertainers sikkerhed. Men der er med årene kommet en sårbarhed i talentet, som gør at Enevold når dybere ned i sine musicalpræstationer end nogen anden dansk musical-skuespiller. Bedst er han dog, når han sammen med Louise Fribo giver den definitive version af “Phantom of the Opera”. Louise Fribo får heldigvis også lov til at give titelnummeret fra efterfølgeren “Love Never Dies”, og bekræfter hvorfor hendes version har indskrevet sig i dansk musicalhistorie.

Louise Fribo og Flemming Enevold bliver akkompagneret af Christian Berg på klaver, som også vil træde til som Raoul. En rolle han spillede 170 gange (sammen med Louise som Christine) i Lloyd Webbers efterfølger til Phantom of The Opera”, Love never dies” på Det Ny Teater. Forestillingen vandt en Reumert.

Glæd jer til en aften i Phantomets navn med afstikkere til andre af Lloyd Webbers perler.

Fra barok til Brasilien

Lørdag den 6. august kl. 20.00

Klassisk koncert med musik af bl.a. Bach, Vivaldi, Massenet, Monti, Bandolim, Piazzolla.

Morten Ryelund, violin
Allan Sjølin, guitar
Joel Gonzalez, kontrabas

Læs mere her...

Sidste sommer spillede denne trio en skøn koncert her i haven med overskriften ”From Bach to Brazil”. Det var en vidunderlig oplevelse for både publikum og musikere, og derfor byder vi i år på et genhør – denne gang under titlen ”Fra barok til Brasilien”. 

På programmet vil være musik af to af de største barok-komponister. Ligesom sidste år vil trioen spille musik af Johann Sebastian Bach, denne gang i violinkoncerten i E-dur. Derudover vil man kunne høre et udpluk af satser fra Vivaldis De fire årstider, romantisk musik af Massenet og Monti samt swingende sydamerikanske toner af brasilianske Bandolim og af den argentinske tangomester Astor Piazzolla.

Om musikerne:

Allan Sjølin er, udover at være en topprofessionel og alsidig guitarist, en mester i at arrangere musik, så det kan spilles for guitar og de instrumenter, der nu er til rådighed. Derfor er det f.eks. muligt til denne koncert at præsentere en special edition af Bachs violinkoncert i a-mol, ligesom mange af de andre stykker på programmet har været gennem Allans ”oversættelse”, så de kan spilles af denne dynamiske men også usædvanlige kombination af instrumenter.

Joel Gonzalez er født i Mexico og flyttede som ung til Danmark for at studere kontrabas. Heldigvis er han blevet i landet, og han beklæder til daglig stillingen som 1.-solobassist i DR Symfoniorkestret. Joel er en fremragende bassist og musiker, som det er en ren fornøjelse at spille sammen med.

Morten Ryelund er dirigent og violinist. Han har arbejdet professionelt med musik og musikere i 25 år og har derudover fungeret som kunstnerisk leder, mentor og inspirator i utallige sammenhænge. Morten bevæger sig ubesværet i hele spektret fra det elitære til det folkelige. En koncert med Morten Ryelund er altid præget af højt musikalsk niveau, en sjælden grad af nærvær og en ligefrem og hjertelig kommunikation med publikum.

Afholdte koncerter i 2022

Bobo Moreno & Lars DK Duo

Lørdag den 2. juli kl. 20.00

Moreno vil denne aften synge sig igennem nogle af de mest elskede pop og soulnumre i den nyere pophistorie akkompagneret af fantastiske Lars DK.

Læs mere her...

Siden slutningen af 1980’erne, har Bobo Moreno sunget sig længere og længere ind i hjerterne på musikelskere i hele landet. Moreno er nemlig først og fremmest kendt som sanger med stort S, og det som en af Danmarks bedste! For dét der har gjort Bobo verdensberømt i Danmark, er ganske enkelt evnen til at begejstre et hvilket som helst publikum med sin alsidige stemme. Han slog for alvor sit navn fast som del af duoen Peaches & Bobo i starten af 90’erne, der hittede med singlen A Place To Turn.

Gennem årene har han arbejdet med de største navne herhjemme, fra Sanne, Rugsted & Kreutzfeldt og D:A:D, til Radioens Big Band og Birthe Kjær. Også mange TV-optrædener er det blevet til, med medvirken i en bred vifte af musik- og underholdningsshows.

I denne duo synger Moreno sig igennem nogle af de mest elskede pop og soulnumre i den nyere pophistorie. Kunstnere som Elton John, Bee Gees og Stevie Wonder tages under kærlig behandling.

 Nina Stark Kvartet

Lørdag den 9. juli kl. 20.00

Jazzkoncert hvor Nina vil præsenterer os for hendes anmelderroste debutalbum Organic samt kvartettens egne fortolkninger af klassiske jazzstandarder.

Læs mere her...

Jazzsangerinden Nina Stark har på meget kort tid fået vind i sejlene. Hun udgav sit debutalbum Organic i oktober 2021, og er i skrivende stund på sin første turné.

På albummet har Nina samlet en række prominente danske jazzmusikere (Ole Kock Hansen, Mathias Heise m.fl.) som tilsammen har skabt et naturligt, nærværende og ærligt lydunivers, hvor Ninas egne kompositioner og fortolkninger skaber et musikalsk hele med plads til eftertænksomhed, samt en helt ufortyndet og umiddelbar kærlighed til jazzens store bagkatalog. Lyduniverset er nordisk, enkelt, ekvilibristisk og delikat. Albummet er et seriøst udspil fra en ung sangerinde med meget på hjerte, som med sin stærke vokal og ærlige tekstunivers på omfavnende vis tryllebinder sit publikum. Stilistisk er der klare paralleller til Lisa Nilsson og Monica Zetterlund.

Nina akkompagneres af musikerne Carsten Svanberg på klaver, Kristian Crone på trommer og Niels Wilhelm Knudsen på kontrabas.

Music from the heart

Søndag den 10. juli kl. 20.00

Klassisk koncert med værker af bl.a. Vivaldi, Rachmaninov, Faure, Brahms, Piazzolla.

Philippe Benjamin Skow, violin
Tanja Zapolski, klaver

Læs mere her...

Velkommen til sommerkoncerten “Music from the heart” med to af Skandinaviens mest anerkendte klassiske musikere: den danske violinist Philippe Benjamin Skow og den ukrainsk fødte pianist Tanja Zapolski. Koncerten vil præsentere noget af den smukkeste musik, der rører hjertet, med værker af bl.a. Vivaldi, Rachmaninov, Faure, Brahms, Piazzolla.

Philippe og Tanja har optrådt verden over. Fra LA til Tokyo, på Versailles og i Operaen i Paris, Carnegie Hall i New York, for Præsident Macron og Microsoft samt på radio og tv i ind- og udland. Af særlige lejligheder kan bl.a. nævnes mindehøjtidligheden for Poul Schlüter og Prins Henrik, Præsident Obamas besøg i Danmark, og fejringen af Dronning Margrethe fødselsdag i Abu Dhabi på Emirates Palace.

Philippe Benjamin Skow fik sin første violin som 2-årig og gav sin første solooptræden i Tivolis Koncertsal som 5-årig. På forsiden af Berlingske er han blevet beskrevet som “den fødte solist”. 
Philippe har modtaget en række hæderspriser såsom Nordea’s Kulturpris. I tillæg er han blevet udnævnt til Berlingskes “Talent 100” og nomineret til World Economic Forum’s “Young Global Leaders”.

Tanja Zapolski optrådte allerede som solist med orkester som 8-årig. Tanja har været solist med utallige orkestre, bl.a. med verdens mest anerkendte dirigent, Sir Simon Rattle. Hun har bl.a. vundet Steinway konkurrencen og er hyppig gæst på TV såsom DR’s Klassiske Musikquiz.

Philippe og Tanja optrådte første gang sammen da de var 17 år, hvor de begge modtog Victor Borges Musikpris på 100.000 kr. De har optrådt sammen lige siden og vil til dagens koncert fremføre nogle af deres mest elskede værker.

Louise Fribo

Lørdag den 16. juli kl. 20.00

Operakoncert med den internationalt anerkendte sanglærke Louise Fribo akkompagneret af pianist og kapelmester Christian Berg.

Læs mere her...

Danmarks internationale sanglærke Louise Fribo er med sine mange optrædener på operascener i bl.a. Hamburg, Berlin og Wien en af de få sangerinder, der kan glæde sig over international succes såvel som en sprudlende karriere i Danmark. Hun brød igennem i 1992 på Østre Gasværk Teater i Les Misérables og etablerede sig herefter som en af Danmarks førende sangerinder med optrædener på bl.a Det Kgl. Teater og Det Ny Teater.

Louise Fribo har modtaget Marguerite Vibys Hæderslegat, Ebbe Rodes Hæderslegat Legat samt en Reumert for sin fortolkning af den mekaniske dukke Olympia i operaen Hoffmanns Eventyr på Operaen. Ydermere har hun optrådt med alle landets symfoniorkestre ved deres nytårskoncerter samt i en årrække sunget med Bent Fabricius-Bjerre.

Louise høstede formidable anmeldelser for sin præstation som Christine i Love Never Dies på Det Ny Teater. Bl.a skrev Information: “Musicalstjernen Louise Fribo har den vildeste stemme i dansk showbiz ; Hun synger de allerhøjeste toner så spinkeltsmukke som glassplinter” mens Politiken stemte i med: “Utroligt hvor stort et register og hvilken kraft hendes spinkle, sarte skikkelse kan rumme. Hun kan synge så tindrende stille, at sangen lister sig ind der, hvor det er allermest ømt og sårbart.”

Musicalglade publikummer vil også huske Louise som Abbedissen i Sound of Music på Det Ny Teater samt Carlotta i Phantom of the Opera, hvor Cph Culture anmeldte hende som aftens stjerne med en vittig og præcis fortolkning af operadivaen Carlotta – Cph Culture tildelte hende også prisen for årets sanger, da hun spillede Lloyd Webbers one woman show Tell me on a Sunday.

Ved koncerten den 16. Juli vil Louise synge nogle af operarepertoirets smukkeste arier. Bl.a. den berømte Casta Diva samt en smagsprøve på Louises stemme i selskab med Verdi! Vi vil selvfølgelig også nyde nogle af Mozarts elskede operaarier bl.a. Konstanzes arier fra Bortførelsen fra Seraillet. Louise har absolut ikke glemt de populære musicals, som stadig udgør en væsentlig del af hendes engagementer. Senere på sommeren vil hun optræde med en særskilt musical koncert her i haven.

Louise Fribo akkompagneres af Christian Berg, som er en musikalsk sjældenhed i teaterbranchen. Sanger, komponist, arrangør, pianist og kapelmester. Han har sunget flere forestillinger på Det Ny Teater, bla sammen med Louise i Love never dies. Han har, i samarbejde med Mikkel Petterson, skrevet sin egen musical Bromance, som blev opført på Det Ny Teater. Christian har modtaget prisen for Årets Revykomponist, skrevet talrige vokalarrangementer og ledet flere kor samt fungeret som Kapelmester, bl.a. på Bellevue Teatret.

 

Petri/Hannibal Duo

Lørdag den 30. juli kl. 20.00

Michala Petri og Lars Hannibal vil denne aften tage os med på en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden.

Læs mere her...

Petri/Hannibal Duo kan i 2022 fejrer 30 års jubilæum. Duoens repertoire spænder fra den tidlige renæssancemusik, over barok, klassisk, og romantisk musik til den nutidig musik, hvoraf meget er skrevet til Petri/Hannibal Duo. Sammen har de spillet godt 2.000 koncerter rundt i verden, – og Duo´en har udgivet 8 CDer, og bla. modtaget den tyske grammy OPUS KLASSIK. Deres seneste album BLUE, med original kompositioner og arrangementer af Danske Sange af Lars Hannibal, udkom i efteråret 2020. 

De to musikere er ”still-going-strong” med mange nye projekter og koncerter forude.

Michala har flittigt gang i solistkoncerter med orkester eller kor rundt om i verden, optrædender med videoinstallationer, improviserede koncerter, samt cd-optagelser.

Hannibal optræder jævnligt sammen med Ghita Nørby, og står bag pladeselskabet OUR Recordings, som på bare 15 år har markeret sig stærkt internationalt, med adskillige Grammy-nominerede og prisbelønnede CDs.

Samtaler, samvær og kommunikation er nøgleord i Michala Petris og Lars Hannibals univers. Den stadige dialog – med sig selv, med hinanden og med publikum – er altafgørende for at skabe den oplevelse, uden hvilken musikken blot er nogle noder på et stykke papir.

Når man som de to har nået den musikalske modenhed og tekniske overlegenhed, flytter fokus sig uvægerligt. Ud i rummet, ud i salen og i dette tilfælde ud i haven. Og det i en sådan grad, at kontakten til publikum nærmest er håndgribelig. De fanger atmosfæren og spiller med den, og derfor er en koncert med Michala Petri og Lars Hannibal en oplevelse udover det almindelige. Én af den slags oplevelser, hvor publikum føler, at der er blevet slået nogle strenge an inden i dem selv.

Michala Petri har for længst etableret sig som en af verdens førende instrumentalister, og med Lars Hannibals brede erfaring som med- og modspil formår de to at skabe en enhed, som har vakt opmærksomhed over store dele af verden.

Med den største respekt for musikken og koncertformen evner Michala Petri og Lars Hannibal at frembringe den naturlige afslappethed, som er en forudsætning for en helt åben modtagelse og oplevelse af musikken.

Stemningsbilleder fra koncerterne i 2021

Bobo Moreno & Lars DK åbnede rækken af sommerkoncerter med en helt igennem magisk aften.

Operakoncert med den vidunderlige sopran Louise Fribo, smukt akkompagneret af pianist Christian Berg.

From Bach to Brazil – pragtfuld og meget nærværende klassisk koncert med Morten Ryelund, Allan Sjølin, og Joel Gonzalez.

Erann DD & Jacob Gurevitsch sang og spillede et brag af en koncert.

Crooner koncert med den varme og underholdende Flemming Enevold.

Pragtfuld musical koncert med fantastiske Louise Fribo og multi talentet Christian Berg.

Sommerens sidste koncert var endnu en magisk operakoncert i bedste “Verona stil” med den vidunderlige sopran Louise Fribo, smukt akkompagneret af pianist Christian Berg.

Cellokoncert i Basilikaen

Toke Møldrup

I november holdt vi vores første indendørs koncert i Basilikaen, hvor den mange gange prisvindende solocellist Toke Møldrup udfoldede sig i et betagende program, der spændte fra improvisationer over traditionelle danske sange og folkemusik fra Fanø til musik af Bach, Saint-Saëns og Per Nørgård.

Det er bestemt ikke det sidste vi har hørt til Toke Møldrup her på matriklen…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.